ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Nieuw DC voor Best Parts

 

 

Een nieuw distributiecentrum voor Best Parts

Best parts is een verdeler van auto onderdelen en toebehoren. Met meer dan 83.000 artikels in catalogus en meer dan 26.000 artikels op stock zijn ze dan ook een gerenommeerde speler op de Belgische markt. Best parts klopte bij ons aan voor het design van hun nieuwe distributiecentrum. Door een continue groei had Best parts behoefte aan een nieuw DC, daar het huidige magazijn te klein geworden was. Het nieuwe gebouw zelf was reeds in de post ontwerpfase toen Best parts ons erbij haalde om de volledige logistieke inrichting van het distributiecentrum te ontwerpen. Hierdoor werd de uitdaging om tot een optimaal magazijn te komen des te groter.

Van analyse naar ontwerp van een optimale logistieke lay out

Hoewel het gebouw reeds bijna volledig ontworpen was, slaagden wij er toch in via een grondige analyse en in overleg met zowel de mensen van best parts als met de architect, een volledig nieuwe lay out voor het distributiecentrum te ontwerpen. We ontwierpen binnen het gebouw de optimale logistieke flow, waarbij we steeds maximaal rekening hielden met zowel de mogelijkheden van het gebouw als de verzuchtingen en noden van de klant.

Naast traditionele opslagmethodieken werd er ook voor automatisering gekozen via verticale liftmodules. Dit om de kwaliteit en snelheid van de pickprocessen nog te verbeteren. Daarnaast zorgt dit ook voor bijkomende ruimtebesparing.

Het resultaat is een optimaal ingericht nieuw distributiecentrum van 6000 m² die gericht is op nog meer toekomstige groei!

Kristof Heyvaert, operationeel manager Best Parts:

"ASD Coddens is een meedenkende firma die goed aan onze noden heeft gedacht!"

https://www.bestparts.be/