ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

De ideale lay-out van een magazijn

2017-08-01
De ideale lay-out van een magazijn

Wat is de ideale lay-out van een magazijn?

Een bestaand magazijn herinrichten of een nieuw magazijn ontwerpen is geen eenvoudige opdracht. Indien bij de magazijnplanning niet voor de juiste lay-out wordt gekozen, kan er gedurende lange tijd sprake zijn van een inefficiënte situatie en onnodige kosten.

Hoe richt ik mijn magazijn optimaal in?  Te weinig bedrijven stellen zichzelf deze vraag. Voor hen bestaat het magazijn enkel uit rekken en goederen waar men wat orders of bestellingen verzamelt en dan naar productie of de klant brengt. Einde proces. 

Gelukkig begint men in te zien dat goed ingerichte magazijnen met goede flows een meerwaarde betekenen voor het volledige logistieke proces. Een goed ingericht magazijn zorgt zelfs voor concurrentieel voordeel, lagere kosten, betere kwaliteit enz. Ga dus niet over één nacht ijs bij het inrichten van uw magazijn maar denk hier grondig over na.

Ontwerp van binnen uit.

Om tot een ideaal magazijn te komen, dient men van binnenuit te ontwerpen en moet er rekening gehouden worden met een aantal aspecten: goederenstromen, opslagmethodieken, operationele regels, voorraadbeheer, vorkliften, routes, flows,...

Dit is dus een samenspel van vele verschillende zaken. Het tijdig in kaart brengen van al deze zaken is dan ook slechts één van de basis stappen die dient genomen te worden.

Bovendien is het ook van belang om reeds bij het ontwerp van de magazijnlay-out rekening te houden met toekomstige behoeften. Daarom vereist een magazijnlay-out enige flexibiliteit.

Meer informatie?

Overweegt u een nieuwbouw, of heeft u al concrete verhuisplannen voor uw magazijn? Hebt u twijfels over de huidige lay-out van uw magazijn? Hebt u vragen rond de inrichting van uw huidige magazijn, of denkt u dat er verbetermogelijkheden zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

ASD Coddens adviseert u bij het (her)inrichten van magazijnen. ASD Coddens begeleidt indien gewenst ook de implementatie van uw nieuwe magazijninrichting.

Meer weten? https://www.asdcoddens.be/nl/magazijnindeling-en-optimalisatie of [email protected]