ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Geachte bezoeker, voor het meest recente nieuws verwijzen wij u graag door naar onze Facebook-Pagina. Like deze pagina en blijf steeds op de hoogte van het meest recente nieuws!

0904 / 2024

Piramide van Coddens

Piramide van Coddens

 

De piramide van Coddens is een begrip uit de logistiek. Het is een methodologie die toelaat te bepalen in welke mate mechanisering of automatisering kan worden toegepast in een logistiek magazijn. Stijn Coddens stelt dat pas wanneer alle lagen van de piramide zijn doorlopen er bepaald kan worden of er al dan niet automatisering kan worden doorgevoerd in het huidige werkingsproces. Automatisering heeft als economisch voordeel voor logistieke bedrijven dat ze kostenefficiënter te werk gaan. 

Bekijk hier het volledige model

1911 / 2023

Logistiek 4.0: de toekomst van magazijnbeheer

De wereld verandert snel en de logistieke sector moet mee evolueren. Daarom is logistiek 4.0 een hot topic in de branche. Maar wat houdt het precies in en wat zijn de voordelen voor uw magazijn?

Logistiek 4.0 is een concept dat is voortgekomen uit de opmars van Industry 4.0 of Smart Industry, gebaseerd op de totale digitalisering van processen. Het is magazijnbeheer op basis van IT-connectiviteit, digitalisering van informatie en het gebruik van de juiste (cloudgebaseerde) software. Ook automatisering is een belangrijk onderdeel van logistiek 4.0. Het helpt de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van processen te verhogen en verliezen te beperken. Lees er hier meer over.

0910 / 2023

Van optimalisatie naar operationele efficiรซntie

Tropack is een industriële toeleverancier en dienstverlener die gespecialiseerd is in het opslaan en verpakken van non-food gerelateerde producten, zoals onderdelen en wisselstukken. Ze bieden ook value-added services aan die het proces van opslag en inpak kunnen vervolledigen. Als middelgrote KMO voert Tropack van tijd tot tijd reorganisaties uit om hun magazijnen te optimaliseren en te zorgen voor een efficiëntere werking. Voor deze reorganisaties werken ze samen met ASD Coddens.

ASD Coddens mocht al twee projecten realiseren, waarbij ze de magazijnen in Oostakker en Desteldonk hebben geoptimaliseerd. Lees hier de volledige case.

0109 / 2023

All Fields kiest voor groei onder optimale logistieke condities

All Fields is een toonaangevende KMO die over heel Europa marketing opdrachten uitvoert.

Olivier Coeman en Giovanni Van Bael, zaakvoerders én oprichters van All Fields, leerden de kneepjes van hun vak letterlijk in “the field”. In 2013 begonnen ze samen met een kleine startup, vanuit een piepkleine container. Door zelf alle projecten van A tot Z uit te voeren, kwam de focus vooral op de technische uitvoering te liggen.

“In het verleden hebben we reeds beroep gedaan op ASD Coddens omdat we door de voortdurende groei genoodzaakt waren om onze opslagruimte uit te breiden. Bovendien botsten we op het feit dat onze logistiek niet optimaal functioneerde. Er was dus nood aan externe ondersteuning met kennis en expertise. Een aantal jaar later hebben we bijgebouwd en zo het magazijn verdubbeld. Al snel was de keuze gemaakt om opnieuw ASD Coddens in te schakelen.” vertelt Olivier Coeman, Managing Director All Fields.

Lees verder

1508 / 2023

Operationele verfijning bij Decospan

Operationele verfijning bij Decospan

Decospan ontwikkelt, produceert en vermarkt houtproducten, meer bepaald fineerproducten die worden toegepast op panelen voor interieurafwerking, keukens en vloeren. 

Sinds de derde generatie het bedrijf heeft overgenomen en vanwege de ambities van de familie, is Decospan enorm snel gegroeid. Ongeveer vijf jaar geleden heeft het bedrijf een state-of-the-art fabriek gebouwd in Menen. Er zijn ook enkele acquisities geweest, waardoor de groep snel is gegroeid. "Deze snelle groei met uitgebreide investeringen bracht verschillende uitdagingen met zich mee zoals de implementatie van nieuwe IT systemen en het opstarten van allerlei nieuwe geautomatiseerde machines. Om deze principes concreter vorm te geven en sneller te implementeren in de verschillende afdelingen in Menen, hebben wij ASD Coddens ingehuurd.” vertelt Maarten Van Vooren, COO Decospan. 

Meer weten over dit project? Klik hier.

0503 / 2023

Van chaos naar lean-and-mean!

Van chaos naar lean-and-mean!

BWZ, het maatwerkbedrijf uit Zottegem, zit terug op de logistieke rails! Het nieuwbouwmagazijn werd onder leiding genomen door het team van ASD Coddens. Zowel procedures als instructies werden terug op punt gezet door de lean-gedachte te hanteren en dat leverde heel wat positieve effecten op. 


Lees hier het volledige verhaal.

0403 / 2023

Een nieuw distributiecentrum voor Allimex

Een nieuw distributiecentrum voor Allimex

“Door deze specifieke expertise binnen te halen kunnen we efficiënter aan de slag met ons stockbeheer”.

Allimex is als groothandel en distributeur zowel actief in het domein van hernieuwbare energie als in de industriewereld. Enerzijds hebben ze alles in huis voor de professionele installateur van ondermeer zonnepanelen. Anderzijds zetten ze industriële maakprojecten op en dit zowel in Azië, Amerika en Europa. Deze activiteiten vragen heel wat opslagruimte, ook in het buitenland. Omdat hun huidig magazijn in België op zijn limiet zit, kochten ze een nieuw magazijn met een oppervlakte van 5000 m2 en 12 meter hoogte. Om dit zo efficiënt mogelijk te benutten en ook met het oog op hun verdere internationale groei riepen ze het advies in van ASD Coddens. 

Lees hier het volledige verhaal.

0208 / 2022

Interim Management

Interim Management

Interim Management uitsluitend gericht op de Logistieke Sector

Tijdelijk logistieke kennis en ervaring nodig? Interim management kan een passende oplossing zijn voor een tijdelijke situatie.

Ons netwerk biedt volop mogelijkheden voor interessante tijdelijke opdrachten, bijvoorbeeld bij piekdrukte, als tijdelijke invulling van een openstaande vacature, bij (on)verwachte reorganisatie of voor de continuïteit van een project. Onze interim managers bieden een oplossing voor de meest uiteenlopende situaties. We versterken tijdelijk jouw organisatie met extra kennis en ervaring.

  • We beschikken over een netwerk van logistieke Interim Managers

  • We interviewen persoonlijk alle voorgestelde logistieke Interim Managers

  • We stellen u beschikbare logistieke specialisten voor die beantwoorden aan uw specifieke criteria

  • De dagprijs voor de geleverde diensten is correct, competitief en wordt in alle openheid met zowel de opdrachtgever als de interim manager besproken.

0607 / 2021

Feilloos starten met RF-scanning dankzij een optimaal logistiek beheer

Feilloos starten met RF-scanning dankzij een optimaal logistiek beheer

 “De expertise van ASD Coddens is zo breed als je bij een multinational zou verwachten, maar toch is zijn aanpak heel no-nonsens en op KMO-maat”

Lees de testimonial van onze klant Stagobel en ontdek hoe zij de magazijnanalyses en dienstverlening van ASD Coddens ervaren.

 

2904 / 2021

WMS selectie - WMS vergelijken & kiezen

WMS selectie - WMS vergelijken & kiezen

Voor vraagstukken rond voorraadbeheer, het logistieke proces, beschikbaarheid en traceerbaarheid van goederen, gebruik van het WMS en optimale inrichting van het magazijn ben je bij onze warehouse experts aan het juiste adres.
Wij richten ons op procesoptimalisatie en efficiëntieverbetering van jouw magazijn.
Jouw uitdagingen in en om het magazijn zijn de zorg van onze warehouse experts!

๐™Š๐™ซ๐™š๐™ง๐™ฌ๐™š๐™š๐™œ๐™ฉ ๐™ช ๐™—๐™ž๐™Ÿ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง๐™—๐™š๐™š๐™ก๐™™ ๐™™๐™š ๐™–๐™–๐™ฃ๐™จ๐™˜๐™๐™–๐™› ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ช๐™ฌ ๐™’๐™–๐™ง๐™š๐™๐™ค๐™ช๐™จ๐™š ๐™ˆ๐™–๐™ฃ๐™–๐™œ๐™š๐™ข๐™š๐™ฃ๐™ฉ ๐™Ž๐™ฎ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™š๐™ข (๐™’๐™ˆ๐™Ž)?
๐˜ผ๐™Ž๐˜ฟ ๐˜พ๐™ค๐™™๐™™๐™š๐™ฃ๐™จ ๐™–๐™™๐™ซ๐™ž๐™จ๐™š๐™š๐™ง๐™ฉ ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™ก๐™š๐™™๐™ž๐™œ ๐™ค๐™ฃ๐™–๐™›๐™๐™–๐™ฃ๐™ ๐™š๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™—๐™ž๐™Ÿ ๐™™๐™š ๐™จ๐™š๐™ก๐™š๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ช๐™ฌ ๐™’๐™ˆ๐™Ž-๐™ฅ๐™–๐™ ๐™ ๐™š๐™ฉ, ๐™ก๐™š๐™š๐™จ ๐™ข๐™š๐™š๐™ง ๐™ค๐™ซ๐™š๐™ง ๐™ค๐™ฃ๐™ฏ๐™š ๐™–๐™–๐™ฃ๐™ฅ๐™–๐™ .

 

0402 / 2019

ASD Coddens nieuws en communicatie via Facebook

Geachte bezoeker, voor het meest recente nieuws verwijzen wij u graag door naar onze Facebook-Pagina. Like deze pagina en blijf steeds op de hoogte van het meest recente nieuws!