Logistiek adviesbureau

ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Van optimalisatie naar operationele efficiëntie

Tropack is een industriële toeleverancier en dienstverlener die gespecialiseerd is in het opslaan en verpakken van non-food gerelateerde producten, zoals onderdelen en wisselstukken. Ze bieden ook value-added services aan die het proces van opslag en inpak kunnen vervolledigen. Als middelgrote KMO voert Tropack van tijd tot tijd reorganisaties uit om hun magazijnen te optimaliseren en te zorgen voor een efficiëntere werking. Voor deze reorganisaties werken ze samen met ASD Coddens.

ASD Coddens mocht al twee projecten realiseren, waarbij ze de magazijnen in Oostakker en Desteldonk hebben geoptimaliseerd. In Oostakker werd een reorganisatie uitgevoerd. De werkposten werden grondig onderzocht, uitgetekend en gekwantificeerd om oplossingen te vinden voor een efficiëntere werking. Sindsdien werken zij onder andere met duidelijke instructies binnen elkewerkpost. 

Bij de tweede site in Desteldonk heeft ASD Coddens de indeling van het nieuwe magazijn uitgetekend en de workflows van de drie verhuisde afdelingen uitgewerkt. Deze samenwerking verliep ook zeer vlot en leidde tot een operationele efficiëntiewinst die Tropack zeer tevreden maakte.

De mensen van ASD Coddens zijn nauw betrokken bij de operaties. Er is regelmatig overleg met de medewerkers op de vloer. Bovendien neemt ASD Coddens de feedback ter harte en gaat daarmee aan de slag om de processen verder te verbeteren. Daarnaast zijn ze zeer ervaren met bepaalde tekenprogramma's, wat een belangrijke meerwaarde is voor ons.” vertelt Thomas Troch, Operations Manager Tropack.

Dit project heeft ervoor gezorgd dat de magazijnen van Tropack werden geoptimaliseerd en hun operationele efficiëntie werd verhoogd. Door de expertise van ASD Coddens werden de processen vanuit een extern perspectief bekeken. Dit heeft geleid tot een win-winsituatie voor beide partijen en zal Tropack in staat stellen om hun klanten nog beter van dienst te zijn.