Logistiek adviesbureau

ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

5S Opleiding

Hoeveel tijd gaat bij het werk verloren met lopen, zoeken, herstellen, oppakken, wegleggen en andere overbodige handelingen? Vind verspilling in je organisatie en elimineer dit. De methode is 5S. Organisaties die 5S toepassen, zijn vooral efficiënter omdat ze foutloos werken en verspillingen uit de werkplek wegnemen.

5S is een tool die in vijf stappen de werkplekorganisatie verbetert. Daarnaast wordt 5S als Lean tool vaak ingezet als basis voor een verdere roll out van Lean in een bedrijf.

Doel

De opleiding heeft als doel om zoektijden naar storingen, materialen en gereedschap te reduceren. Uw medewerkers worden enthousiaste medewerkers doordat ze zichtbaar resultaat zien op hun eigen werkplek. Verder kan men met 5S ongevallen verminderen en verspillingen aanpakken.

Met 5S laat u een verfrissende wind door uw organisatie waaien. Tevens vormt het een sterk fundament voor de start van Lean in uw bedrijf.

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor bedrijven die willen starten met 5S, bedrijven die al bezig zijn met 5S én bedrijven waar 5S aan een doorstart toe is.

Aangepast Corona programma 

Herinrichting van de werkpost volgens de COVID 19 maatregelen met hulp van 5S

5S kan uw bedrijf ondersteuning bieden bij het herinrichten van de werkposten om te voldoen aan de COVID-19 maatregelen.

Ingebouwde structuur tegen verwatering van de maatregelen

Uw werkpost herinrichten om te voldoen aan de maatregelen is één ding. Het grote gevaar is echter dat de inrichting en de maatregelen na verloop van tijd terug vervallen naar "niet corona proof" werken. Daarom biedt het ingebouwde opvolgingssyteem extra hulp bij het in stand houden van de aangepaste inrichting voor COVID-19. Hierdoor kan men de genomen maatregelen ten allen tijde opvolgen en bijsturen. 5S is dus de uitgelezen tool om bedrijven te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op! 

Tijdens de Corona crisis organiseren wij speciale online, live traningen rond 5S. Zo hoeft u zich niet te verplaatsen en kan u in alle veiligheid de opleiding meevolgen vanop uw eigen werkplek of thuiskantoor.
 

Inschrijvingsdata:

Wij organiseren verschillende opleidingen online. Contacteer ons voor de exacte kalender!

Prijs v/d online opleiding:  250€ excl btw. per persoon. Indien u met meerdere personen wil deelnemen gelden speciale tarieven. Neem contact op om meer te weten hierover.

Extra subsidie naar aanleiding van Corona: krijg tot 60% subsidie voor deze opleiding!  Klik hier

Inschrijven:  contact

Voor al uw mogelijke vragen en/of opmerkingen: contact

 

Programma

Naast de in-company trainingen organiseren wij ook regelmatig opleidingen met open inschrijving. Deze cursussen zijn bedoeld als eerste kennismaking voor diegenen die over het onderwerp of methode kennis willen opdoen. Tijdens de 5S training zult u de verschillende stappen van 5S (scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren, standhouden) ervaren.

Bedrijven of deelnemers die al verder zijn en willen gaan implementeren raden wij een incompany training aan. Deze incompany training kan geheel op maat worden aangeboden, zodat de theorie en praktijk meteen aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op! 

Open trainingen vinden plaats op verschillende momenten in een jaar. 
Voor alle trainingen geldt dat er een minimum van 4 personen dient deel te nemen om de training door te laten gaan. 

Inschrijvingsdata:

Op verzoek te bepalen

U kan steeds een incompany opleiding reserveren op de data die u wenst.

Prijs: 395€ excl btw. per persoon

Krijg tot 30% subsidie voor deze opleiding!  Klik hier

Inschrijven:  contact

Voor al uw mogelijke vragen en/of opmerkingen: contact


Uw docent: Stijn Coddens

Stijn Coddens is zaakvoerder en senior consultant bij ASD Coddens. Stijn heeft meer dan 20 jaar ervaring in het hoofdmagazijn van Volvo Logistic services. Hij heeft er naast zijn functie als Logistic engineer verscheidene leidinggevende functies bekleed. De ruime ervaring opgedaan binnen logistiek, lean management en projecten deelt hij met veel enthousiasme. Deelnemers waarderen de goede mix van theorie en praktijkvoorbeelden die Stijn steeds weer aanbrengt in zijn lessen.

Deelnemers over de opleiding:

Karel Feys, QHSE manager Vapo Hydraulics: Mensen waren vooraf kritisch over de opzet van 5s. Maar na afloop van de vorming waren ze allen enthousiast en staan ze klaar in de startblokken. Ik heb het gevoel dat we met de gekregen input een mooie basis hebben om er iets moois van te maken.