Logistiek adviesbureau

ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Gemba observatie coaching opleiding

Een van de basis vereisten in een lean organisatie is dat iedereen die verbeteringen moet leiden (dit  van teamleader tot ceo) weet hoe men met een Lean bril moet kijken naar een proces. Vandaag de dag is dit spijtig genoeg niet zo in vele organisaties. Soms is het enkel de “Lean/quality manager” of six sigma gecertificeerde werknemer die deze kennis bezit, maar in vele gevallen ontbreekt het zelfs deze aan de juiste ervaring om lean te (leren) kijken. Verder vergeet men veelal dat de echte waarde op de gemba gemaakt wordt.

Bij ASD CODDENS reiken we uw organisatie deze tool aan.

Voorwaarden:

Gezien het gecombineerde karakter van de opleiding  (theorie+praktijk coaching) wordt deze momenteel enkel incompany aangeboden! Om deze opleiding kwalitatief te kunnen afwerken, is het aantal deelnemers beperkt tot max 10 personen.

Basiskennis van lean is voor deze opleiding vereist. Deze opleiding is ook de ideale aanvulling op de lean management opleiding.

Doel:

Wij leren u hoe u opnieuw leert kijken naar uw (deel)proces met een open blik. We leren u op de gemba (werkvloer) om met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk informatie te verzamelen die kan dienen als basis om aan verbeteringen te werken. Vanuit deze informatie kan u dan ook veel sneller de juiste lean techniek selecteren die u helpt om het (deel)proces verder te verbeteren, zonder dat u zich nog hoeft af te vragen of u alles wel gecoverd hebt.

Doelgroep

Voor iedereen die in aanraking komt met Lean.

De opleiding is uitstekend geschikt voor leidinggevenden en professionals die betrokken zijn bij verbeterprojecten en van wie een concrete en aantoonbare bijdrage wordt verwacht.

Programma

Dag 1 halve dag: Introductie en theorie, praktijkvoorbeelden .

Dag 2: praktische oefening, oefening op de werkvloer met coaching. Opdrachtbespreking tegen dag 3.

Dag3: halve dag: individuele nabespreking+groepsbespreking opdrachten, Q&A.

Het resultaat is een goede aanzet tot een zeer gefundeerd verbeteringsproces die alle verbetermogelijkheden op gebied van veiligheid, kwaliteit, doorlooptijd, enz in kaart brengt. U zal verbaasd zijn hoeveel verbeteringsstappen deze oefening met zich mee kan brengen.

Prijs: Neem contact op voor een offerte op maat.

Krijg tot 30% subsidie voor deze opleiding!  Klik hier

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem hiervoor contact op met ons!


Uw docent: Stijn Coddens

Stijn Coddens is zaakvoerder en senior consultant bij ASD Coddens. Stijn heeft meer dan 20 jaar ervaring in het hoofdmagazijn van Volvo Logistic services. Hij heeft er naast zijn functie als Logistic engineer verscheidene leidinggevende functies bekleed. De ruime ervaring opgedaan binnen logistiek, lean management en projecten deelt hij met veel enthousiasme. Deelnemers waarderen de goede mix van theorie en praktijkvoorbeelden die Stijn steeds weer aanbrengt in zijn lessen.