Logistiek adviesbureau

ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Lean in de zorg

Na het succes van Lean in andere sectoren is Lean ook in de gezondheidszorg aan het doorbreken als een belangrijke methode om organisaties te verbeteren en efficiënter te maken. De gezondheidszorg moet door veranderende wetgeving efficiënter gaan werken en in de zorg is het altijd zoeken naar een juist evenwicht tussen middelen en kwaliteit. Door te focussen op standaardisatie en kwaliteit, kunnen kosten worden bespaard en tevredenheid van medewerkers én patiënten worden verhoogd. 

Doel

Tijd is binnen de zorg een kostbaar middel. Hoe kunt u hetzelfde kwalitatieve werk blijven uitvoeren, maar de werkdruk verlagen?

Door de lean denkwijze kan de organisatie diensten sneller en effectiever aanbieden. Bij lean worden alle professionals betrokken om samen processen te verbeteren als normaal onderdeel van het dagelijks werk. Enkele voorbeelden waarbij u Lean kan toepassen: patiënten die lang moeten wachten, tijdsverlies door zoeken, fouten herstellen, onnodige verplaatsingen met patiënten, fouten in de voorraad, OK-schema’s die niet flexibel zijn... 

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor leidinggevenden en medewerkers van algemene ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische ziekenhuizen, thuiszorg organisaties en andere zorginstanties.

Voor iedereen die zich bezighoudt met het welzijn van hun personeel en van hun patiënten en betrokken zijn bij het proces van continue verbetering van directeuren tot het operationele personeel en ondersteunende functies.

Programma

Ons programma "Lean in de zorg" is samen met mensen uit de zorgsector opgesteld. Hierdoor kan ASD Coddens u het beste van 2 werelden bieden: ruime Lean ervaring, gecombineerd met de realiteit van de zorgsector.

Voorkennis over Lean is niet noodzakelijk. In deze 3daagse training behandelen wij de historiek, achtergrond en filosofie van Lean, zodat u weet waar de methodieken vandaan komen. Tijdens de training leert u de basis van Lean en worden de begrippen duidelijk uitgelegd en toegelicht. Alle belangrijke Lean begrippen zoals waste, smed, 5s, value stream, pdca, push-pull… komen aan bod. Tijdens de opleiding krijgt u een duidelijk beeld van hoe een lean structuur kan opgebouwd worden, en waar uw organisatie zich kan op baseren voor de uitrol van Lean. De opleiding is doorspekt met praktijkvoorbeelden uit de zorgsector zodat u direct de link kan leggen tussen theorie en praktijk. Na deze opleiding hebt u kennis van de meest toegepaste technieken en kan u deze ook zelf in de praktijk beginnen toepassen.

Wilt u samen met collega's een training volgen, dan kunt u de training incompany laten verzorgen. In de zorgsector is dit een veel gekozen formule! We ontwerpen ook programma's speciaal op maat voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

*3-daags programma lean management*

Open trainingen vinden plaats op verschillende momenten in een jaar. 
Voor alle trainingen geldt dat er een minimum van 4 personen dient deel te nemen om de training door te laten gaan. 

Inschrijvingsdata:

Contacteer ons voor meer informatie rond de opleiding. Wij brengen een aangepast aanbod naar uw wensen.

Trainingen zijn inclusief broodjeslunch.

Prijs: Neem contact op voor meer informatie. Wilt u meerdere cursisten inschrijven, dan kunt u alvast rekenen op onze voordelige groepsprijzen. 

Krijg tot 30% subsidie voor deze opleiding!  Klik hier

Inschrijven:  contact

Voor al uw mogelijke vragen en/of opmerkingen: contact


Uw docent: Stijn Coddens

Stijn Coddens is zaakvoerder en senior consultant bij ASD Coddens. Stijn heeft meer dan 20 jaar ervaring in het hoofdmagazijn van Volvo Logistic services. Hij heeft er naast zijn functie als Logistic engineer verscheidene leidinggevende functies bekleed. Daarnaast heeft Stijn ruime ervaring als begeleider van Lean en logistieke projecten in verschillende sectoren. De ruime ervaring opgedaan binnen al deze projecten deelt hij met veel enthousiasme. Deelnemers waarderen de goede mix van theorie en praktijkvoorbeelden die Stijn steeds weer aanbrengt in zijn lessen.