Logistiek adviesbureau

ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Machine Omsteltijd Reductie SMED

De steeds groter wordende diversiteit aan producten leidt tot steeds kleinere series met hogere productiefrequenties. Hierdoor moeten machines steeds vaker omgesteld worden. Het verminderen van omsteltijden is dan ook steeds meer van cruciaal belang voor de winstgevendheid van uw bedrijf.

Single Minute Exchange of Die (SMED) werd ontwikkeld en voor het eerst succesvol toegepast bij Toyota in Japan door Shigeo Shingo.

De voordelen voor uw bedrijf: een flexibele productie, meer rendement, lagere voorraadkosten en minder knelpunten!

Doel

Het hoofddoel van SMED is om stilstand van de machines te minimaliseren. Daarnaast kan men door SMED de voorraad aanzienlijk verminderen.

Wat minder gekend is, is dat SMED echter ook kan helpen om andere processen die vandaag grote stilstanden of omstellingen kennen om te vormen tot processen die zonder veel stilstanden verlopen. Denkt u maar aan het opruimen en voorbereiden van een operatiezaal tussen 2 operaties door...

Het programma start met een uitgebreide instructie over de SMED-methodiek. Daarnaast wordt aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd hoe je SMED binnen jouw bedrijf kunt implementeren.

Doelgroep

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de afdelingen productie en werkvoorbereiding/procesontwerp. Direct leidinggevenden in de productie, machinestellers en -operators, werkvoorbereiders en productieplanners.

Programma

Na het doorlopen van het programma heeft u inzicht in de noodzaak van omsteltijdreductiemethoden en u krijgt oplossingen voor omsteltijdreductie aangereikt.

Tevens bent u in staat om binnen het eigen bedrijf een project voor omsteltijdreductie uit te voeren en aan te geven hoe de organisatie rond de werkplekken daarvoor moet worden opgezet.

Een goede aanvulling op dit programma is 5S Training.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem hiervoor contact op met ons!

Open trainingen vinden plaats op verschillende momenten in een jaar. 
Voor alle trainingen geldt dat er een minimum van 4 personen dient deel te nemen om de training door te laten gaan. 

Inschrijvingsdata:

Op verzoek te bepalen

Prijs: 390€ excl btw. Wilt u meerdere cursisten inschrijven, dan kunt u rekenen op onze voordelige groepsprijzen.

Krijg tot 30% subsidie voor deze opleiding!  Klik hier

Inschrijven:  contact

Voor al uw mogelijke vragen en/of opmerkingen: contact


Uw docent: Stijn Coddens

Stijn Coddens is zaakvoerder en senior consultant bij ASD Coddens. Stijn heeft meer dan 20 jaar ervaring in het hoofdmagazijn van Volvo Logistic services. Hij heeft er naast zijn functie als Logistic engineer verscheidene leidinggevende functies bekleed. De ruime ervaring opgedaan binnen logistiek, lean management en projecten deelt hij met veel enthousiasme. Deelnemers waarderen de goede mix van theorie en praktijkvoorbeelden die Stijn steeds weer aanbrengt in zijn lessen.