ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Magazijn bij Solid geoptimaliseerd door ASD Coddens

Het bedrijf Solid klopte bij ons aan om hen te helpen bij het verbeteren van de magazijnwerking. Algemeen was Solid zich er van bewust dat er zaken konden verbeterd worden, maar om een compleet overzicht te krijgen van alle mogelijkheden tot verbetering in de magazijninrichting en werking deed Solid een beroep op ons advies.

Daarnaast kreeg Solid te maken met extra groei, waardoor de noodzaak tot optimalisatie van zowel de magazijnwerking als de opslagruimte nog groter werd.

Van analyse naar uitvoering

Om te beginnen voerden wij een grondige analyse uit. Dit zowel van de werkprocessen als van de magazijn inrichting. Op basis hiervan stelden wij in nauwe samenwerking met de mensen van Solid de toekomstige flow op, met daaraan gekoppeld ook de meest optimale inrichting. Hierbij hielden we steeds rekening met zowel de beperkingen van het gebouw als met de toekomstige procedures bij Solid. Op deze manier werden de plannen voor zowel het verbeterde proces als de verbeterde inrichting volledig gedragen door de werknemers van Solid. 

Daarnaast zorgden wij ook voor de implementatie van een outputcontrole: wie doet wat en wanneer in het magazijn, hoeveel tijd neemt dit in beslag,... Via deze outputcontrole krijgt men veel meer grip op de operaties binnen het magazijn en kan men gaan bijsturen waar nodig. ASD Coddens zorgde ook voor de nodige software matige ondersteuning door het aanleveren van een outputcontrole tool op maat van Solid. Hierdoor kreeg men veel meer grip op de productiviteit van het magazijn.

Begeleiding bij de implementatie

Wij zorgden ook voor de nodige begeleiding tijdens de implementatie van de eerste verbeteringen. Via een projectmatige aanpak zorgden wij ervoor dat de nodige deadlines gehaald werden. Dit was zeer belangrijk voor Solid daar ze door de groei bepaalde strikte deadlines naar nieuwe klanten toe dienden te halen.

Door de intensieve begeleiding van ASD Coddens slaagde Solid er dan ook in om alle deadlines te behalen en de groei verder te verzekeren. Wij stelden ook de nodig plannen op zodat Solid in staat is om zelf nog verder aan de volgende optimalisatie stappen te werken.Onze klant Solid is dan ook meer dan tevreden!

Thomas Gheyle, purchase en supply chain manager Solid:

Na 9 maanden intensief samen te werken, is mijn visie rond logistieke operaties en magazijnoptimalisatie volledig veranderd. Optimalisatie is in elke vorm mogelijk, maar vooreerst is het zeer belangrijk te kijken wat de huidige situatie is.

Spreken over een geavanceerde WMS of automatisatie is niet nodig als de basis van een magazijn nog niet volledig op punt staat. Dat is wat de consultancy van ASD Coddens ons geleerd heeft. Ervoor zorgen dat de basis van je magazijn volledig op punt staat.

Zoals iedereen die in een magazijn werkt wel weet, neemt een reorganisatie veel tijd in beslag. Maar eenmaal de reorganisatie van de basis klaar is en ons bedrijf klaar is voor de volgende stap, zal ik zeker en vast Stijn contacteren voor nog verdere opvolging en optimalisatie. Hij is een persoon die advies op maat kan geven en alle kennis in huis heeft om je te begeleiden van begin tot einde. Een absolute aanrader en meerwaarde voor ons bedrijf!