ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Vincent Sheppard maakt zich klaar voor een logistieke upgrade

Vincent Sheppard ontwerpt en produceert sinds 1992 binnen- en buitenmeubelen met een uitzonderlijk zitcomfort. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in 'Lloyd Loom' meubilair, een techniek waarbij kraftpapier rond een metalen draad wordt gedraaid en tot unieke meubelstukken wordt geweven. “Wij zijn een meubelbedrijf met een vestiging en eigen productie in Indonesië. In België hebben we een semi-productie en een logistiek center. Door de jaren heen hebben we ons assortiment uitgebreid met andere natuurlijke en duurzame materialen.” vertelt Kevin Vandewalle, Operations Director.  

Upgrade

De samenwerking met ASD Coddens kadert in een groter geheel, want Vincent Sheppard wil overschakelen naar een nieuw ERP-pakket waarbij de functionaliteit van het Warehouse Management System (WMS) geïntegreerd kan worden. Deze upgrade willen ze in één beweging doen. 

In een eerste fase werd er door ASD Coddens een analyse doorgevoerd waarbij de huidige situatie in kaart werd gebracht. Het doel van deze magazijnanalyse is om de efficiëntie en doeltreffendheid van de magazijnactiviteiten te optimaliseren. Het omvat vaak het beoordelen van verschillende aspecten zoals magazijninrichting, opslagmethoden, goederenstroom, voorraadbeheer, orderverwerking, etc. Uit deze analyse komen vaak heel wat knelpunten naar boven. Dat was ook het geval bij Vincent Sheppard. 

Vervolgens werd er gekeken naar het functioneel design van het toekomst WMS. Er werd een sessie toegewijd aan de functionaliteiten die mogelijk moeten zijn in het nieuw programma. De aanpassingen hebben betrekking op zaken zoals adressering, looplijnen of het bepalen van locaties in de warehouse om de werkplaats beter te kunnen organiseren. Dit alles wordt uitgetekend in een masterplan dat nadien als basis dient van het WMS. 

Hands-on

“De reden waarom we ASD Coddens aangesproken hebben is vooral om een andere kijk op de zaak te verkrijgen. Als je het intern alleen moet doen met jouw eigen vastgeroeste visie, dan kom je niet tot nieuwe vaststellingen. Dus de resultaten uit de analyse lagen in lijn met de verwachtingen die we hadden, alleen was de vraag: hoe bied je daar dan een oplossing voor? Dat is niet altijd evident. Hoe pak je het net aan? Hoe gaan we daar geraken? Dat was voor ons vooral de meerwaarde van ASD Coddens die ons kon brengen. 

In de keuze van een adviesbureau vind ik het vooral belangrijk dat ze ervaring hebben vanop de vloer van een warehouse. Soms staat de WMS-view, geschreven door programmeurs, te ver van de realiteit. ASD Coddens heeft wél die ervaring en dat was een beslissende factor.” aldus Kevin Vandewalle.